Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Togen & Richten

Togen & Richten

Wij hebben onze activiteiten uitgebreid met het togen van balken. Togen betekent concreet: het geven van een zeeg of knik in de balk of koker om daarmee een gewenste voorspanning of bepaald afschot te realiseren. Dit gebeurt d.m.v. een zelfontwikkelde toogbank, waarmee door een hydraulische cilinder balken naar een van te voren berekende toogmaat worden gedrukt. Dit gebeurt zonder het materiaal te verwarmen, waardoor de samenstelling en structuur van het materiaal niet of minimaal veranderen.

 

Desgewenst gebeurt dit togen door een knik in het midden of door het zgn. parabolisch togen, waarbij de toog over de balk verspreid wordt en er een egale en gelijkmatige ronding wordt gerealiseerd.

 

Met deze laatste wijze van togen wordt het walsen nagebootst, waarbij het togen dan een beduidend goedkopere oplossing is.

 

Prijzen voor het togen altijd op aanvraag en voorzien van duidelijke schets/tekening.

 

Ons bereik ligt qua afmetingen tussen HEA 100 en HEA 700 met een maximale lengte van 30 meter, waarbij de door ons te realiseren toogmaat sterk afhankelijk is van de kwaliteit en de totale lengte van het profiel.

 

(indien de toogbalken ook door ons gestraald dienen te worden bedraagt de maximum lengte 24,2 meter)

 

Een minder bekend fenomeen is het richten van balken waarvan de strakheid niet binnen de fabriekstoleranties valt of die door lassen en/of verzinken kromgetrokken zijn.

 

Ook hierin hebben wij een grote ervaring opgebouwd.