Hardstraal, de unieke combinatie van kwaliteit, snelheid & klantvriendelijkheid.

Sinds mei 1993 voeren wij oppervlaktebehandelingen uit voor met name de groothandelaren in staal. Deze behandeling bestaat uit het stralen en conserveren van het door de klant aan te leveren staal. Maar ook particulieren en constructiebedrijven weten ons te vinden. Met onze ruim 22 jaar ervaring zijn wij inmiddels een begrip in Zuidwest Friesland en de wijde omgeving.

Stralen

Door middel van werpstralen verwijderen wij de walshuid, roest, of ongewenste lakken van het staal

Veel mogelijkheden

Naast het gebruikelijke constructiestaal stralen wij ook een veelvoud van andere materialen.

Togen & Richten

Met het togen wordt het geven van een zeeg of knik in de balk of koker om daarmee een gewenste voorspanning of bepaald afschot te realiseren.

Richten

Een minder bekend fenomeen is het richten van balken waarvan de strakheid niet binnen de fabriekstoleranties valt of die door lassen en/of verzinken kromgetrokken zijn.

Conserveren

Het aanbrengen van verf, het zogenaamde conserveren door middel van natlak.

''Airless Spuiten''

Met deze spuitmethode wordt de verf zonder lucht onder druk op het materiaal aangebracht.

“Waar de kwaliteit er van af straalt

Zeer betrokken en ervaren personeelsleden staan bij ons garant voor kwalitatief goed straalwerk in combinatie met een snelle verwerking. Naast de oppervlaktebehandeling is ook het togen van balkstaal één van onze dagelijkse bezigheden. Verder kunt u bij ons terecht voor al uw leveranties van staal. Dit tegen scherpe prijzen. Wij kunnen u alle gangbare materialen leveren. Bij ons in Lemmer af te halen, maar ook bij u thuis of op elke andere locatie afgeleverd.

De aan- en afvoer van het materiaal wordt door onze klanten zelf verzorgd. Wij lossen in de regel met een bovensloopkraan met een hijscapaciteit van 2 x 5 ton. Indien nodig is ook een 2½-tons heftruck aanwezig, waarmee kleine en losse onderdelen vlot kunnen worden gelost of geladen. Daarom zien wij uw opdrachten graag aangeleverd in hanteerbare bundels van maximaal 10 ton, waarbij 2 x 5 ton uiteraard eenvoudiger te hanteren is. Heeft u zelf geen transportmogelijkheden, dan hebben wij de mogelijkheid om uw opdrachten bij u op te halen en desgewenst op elke denkbeeldige locatie af te (laten) leveren.

Snelheid met behoud van kwaliteit is ons motto. Uw opdrachten zijn ons niet snel te groot; maar ook kleine opdrachten weten wij te waarderen. Daarbij maakt het niet uit of het om 100 kilo of 100 ton gaat!

Ons bedrijf bevindt zich op industrieterrein ‘De Lemsterhoek’ met een goede ontsluiting via de N359 naar het noorden en via de A6 naar alle andere mogelijke bestemmingen in Nederland.

Afspraak is afspraak! Bij ons kunt u er dus van uitgaan dat uw materiaal klaar is op afgesproken tijdstippen.
Uiterst belangrijk in deze tijd van kort plannen en snel schakelen.